Rij                                 

Rijschool Rout-ine

Boterstraat 1

7101 DN Winterswijk

inebolk@live.nl

www.rijschoolrout-ine.nl

tel.0655590624

                                            Rijden als je 16,5 bent

Menu

 

Nieuwe rijschool

RIS rijmethode

Theorieles

De auto een

    Hyundai i20. 

Kosten

*  Formulieren

Rijden als je 16,5 bent

Rijden als je moeilijk

    lesstof opneemt

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16,5 jaar praktijkles

vanaf 1 nov 2011 mag je gaan lessen als je 16,5 bent. Als je voor je 18e je rijexamen haalt moet er tot je 18e iemand naast je zitten,een zgn. caoch. Het is niet de bedoeling dat je dan opnieuw rijles krijgt van je ouders maar dat je ouders je bewust maken van alles wat er op de weg gebeurd. Om dit prettig te laten verlopen vragen we je ouders af en toe mee in de auto tijdens de rijlessen. Voor je coach moet je een pas aanvragen.

16 jaar theorie

Je hoeft niet eerst je theorie-examen te halen. Je mag met 16 jaar aan je theorie beginnen en het diploma blijft 1,5 jaar geldig.

Als je 17 bent

Als je 17 bent mag je ook rijlessen nemen je mag pas afrijden als je 18 bent. Dit geldt als je voor 1 nov 2011 al 17 was. Ben je na 1 nov 17 geworden dan kun je gewoon beginnen en af rijden als je eraan toe bent.

Begeleidingspas aanvragen:

Vanaf 1 november via de site van www.2toDrive.nl. Jongeren die 16.5 jaar zijn kunnen de pas aanvragen. Je dient in het bezit te zijn van de begeleiderspas voor je het rijbewijs aanvraagt bij de gemeente. Zonder begeleiderspas wordt het rijbewijs niet afgegeven.
Vraag hem dus aan voordat je examen gaat doen

Voorwaarden samengevat om begeleider te worden:

*  Tenminste 27 jaar

*  Tenminste 5 jaar rijbewijs B

*  Als in de vier jaar voor de aanvraag het rijbewijs niet  geheel of   

   gedeeltelijk ingevorderd is geweest

*  Als bestuurder geen oplegging tot volgens van cursus heeft

   gehad ivm overmatig alcohol gebruik

Wie is verantwoordelijk voor tijdens het rijden met je coach?

Jongeren zijn zelf verantwoordelijk niet te rijden met een begeleider die onder invloed is van alcohol of drugs. Doen zij dat wel, volgt dezelfde straf als wanneer er zonder begeleider wordt gereden. Namelijk een boete van 100 euro via CJIB, het rijbewijs wordt ingevorderd door politie en ongeldig verklaard door het CBR en er moet er na de 18e verjaardag opnieuw theorie- en praktijkexamen gedaan worden.

Omdat de begeleider geen figuur is volgens de wegenverkeerswet, kan hij niet gedwongen worden mee te werken aan een blaastest. De politie kan echter wel op basis van zicht, reuk en gedrag alcoholgebruik constateren. Ook worden begeleiders van wie het rijbewijs de afgelopen vier jaar ongeldig is verklaard, bijvoorbeeld voor alcohol in het verkeer, niet geaccepteerd op de begeleiderspas.