Rijschool Rout-ine

Boterstraat 1

7101 DN Winterswijk

inebolk@live.nl

www.rijschoolrout-ine.nl

tel.0655590624

                RIS Rijopleiding in Stappen                                                      .


Menu

 

Nieuwe rijschool

RIS rijopleiding

*  Theorieles

De auto een

    Hyundai i20. 

Kosten

Formulieren

Rijden als je 16,5 bent

Rijden als je moeilijk

    lesstof opneemt

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is een nieuwe, moderne rijopleiding. Proeven met de RIS tonen aan dat deze opleiding een fors hoger slagingspercentage heeft dan de reguliere rijopleiding. Bovendien toont onderzoek aan dat je als bestuurder veiliger het verkeer in gaat. Dus: wees wijs. Haal met RIS snel en veilig je rijbewijs.

De Rijopleiding in Stappen werkt met een stappenplan, aan de hand van zogenaamde handelingsscripts (handige gebruiksaanwijzingen). Op je leerlingkaart kun je je voortgang stap-voor-stap volgen. Je weet dus waar je aan toe bent. Hieronder lees je alles over de Rijopleiding in Stappen: hoe die werkt, wat de voordelen zijn en hoe ook jij ervan kunt profiteren.

1. Waarom Rijopleiding in Stappen?

De initiatiefnemers van de Rijopleiding in Stappen willen met deze nieuwe lesmethode de veiligheid op de weg verbeteren. Beginnende bestuurders zijn veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de beginnende chauffeur na de Rijopleiding in Stappen aanzienlijk veiliger het verkeer in gaat. Je kunt voor je rijlessen dus voortaan kiezen: een ‘gewone’ instructeur, of één die de Rijopleiding in Stappen (RIS) mag geven. Kortweg: wel of niet RIS-gecertificeerd. Wie kies jij?

2. Hoe werkt de Rijopleiding in Stappen?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder, als je de vorige stap goed genoeg beheerst. In totaal doorloop je vier modules. De modules één tot met drie kennen in totaal 39 scripts. Module vier kent zeven scripts waarin extra aandacht wordt besteed aan veilig en verantwoord rijden. Elk script doorloop je in acht stappen. Vandaar ook de naam: Rijopleiding in Stappen. Iedere module sluit je af met een toets. De Rijopleiding in Stappen duurt niet langer dan een traditionele rijopleiding. AFSLUITENDE TOETS

Module 1

voertuigbediening en voertuigbeheersing

toets 1

Module 2

beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties

toets 2

Module 3

complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties

toets 3 (tussentijdse toets)*

Module 4

veilige en verantwoorde verkeersdeelname

praktijkexamen bij het CBR

* In de derde toets, de tussentijdse toets (TTT), kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen.

Na afronding van de eerste module doe je de eerste toets. Na de tweede module de tweede. Deze toetsen worden afgenomen door een RIS-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool. In de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR en kun je alvast wennen aan de examensituatie. De RIS-examinator geeft je bovendien tips ter verbetering. Je RIS-instructeur is altijd bij deze toetsen aanwezig en vergelijkt je prestaties met die tijdens je rijlessen. Tijdens de derde RIS toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manouvres.De vierde en laatste toets is het praktijkexamen. En met een RIS-opleiding is je kans van slagen voor dat examen aanzienlijk hoger!

3. Leerlingkaart

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen lesboek met daarin je leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Je ziet dus hoe ver je bent in de opleiding!

4. Handelingsscripts

Tijdens je rijopleiding leer je verschillende handelingen: bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of inhalen. In de Rijopleiding in Stappen gebruik je voor al deze handelingen een lesboek met handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde handelingsscripts. Zo’n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling. Een voorbeeld is het script SCAN. Met behulp van dit script leer je je spiegels juist te gebruiken en goed te kijken.

Het script luidt: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk buitenspiegel(s).

Je leert aan de hand van zo’n script gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen. Het is net een checklist: je doorloopt netjes alle handelingen.

Dankzij die scripts begrijpen je instructeur, je examinator en jijzelf elkaar optimaal. Dat voorkomt verwarring. En dat is wel het laatste wat je in de auto kunt gebruiken - zeker bij je examen! Door de les thuis voor te breiden ben je in de auto minder tijd kwijt voor uitleg en kun je meer oefenen.

5. Uitstekend uit de test

De Rijopleiding in Stappen is vooraf uitgebreid getest. Met uitstekende resultaten. Het gemiddelde slagingspercentage van RIS-leerlingen bedraagt 75 procent. Dat is maar liefst ruim dertig procent meer dan het landelijk gemiddelde!

Deelnemende instructeurs, leerlingen én examinatoren zijn allemaal enthousiast.

6. De voordelen op een rij

• Fors hoger slagingspercentage.

• Hoge kwaliteit van de rijopleiding.

• Stap-voor-stap aanpak.

• Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.

• Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart.

• Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden.

7. Duidelijkheid

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs. Het liefst vraag je het examen al aan na je tiende rijles! Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen? Want zeg nou zelf: niets is toch zo vervelend als zakken? Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent. Je vorderingen worden bijgehouden op de leerlingkaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden. Duidelijkheid dus. En als je klaar bent voor het examen, weet je dat ook zeker: het staat zwart op wit, stap-voor-stap. Dat helpt je de zenuwen eronder te houden.

8. Wat vraagt de Rijopleiding in Stappen van jou?

De Rijopleiding in Stappen kun je volgen bij RIS-rijscholen met speciaal getrainde instructeurs. Anders dan bij een traditionele rijopleiding, heb je bij de RIS drie toetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na elke toets precies waar je nog extra op moet letten. Zo kun je je optimaal voorbereiden op je praktijkexamen. In de derde toets, de zogeheten tussentijdse toets, kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen. Handig! Daarnaast is het de bedoeling dat je je rijlessen thuis voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Besteed je zorg aan je huiswerk, dan boek je tijdwinst tijdens de rijlessen.

9. Verkeersveiligheidstraining

In de Rijopleiding in Stappen kun je, als belangrijk extraatje, een veiligheidstraining volgen bij een verkeersoefencentrum bij jou in de buurt. In deze training leer je rijden op een natte baan. Je ervaart wat wel en niet mogelijk is met een auto. Je wordt je bewust van mogelijke gevaren. Ook ervaar je hoe het voelt als je een noodstop moet maken. Dat is een veilig gevoel voor straks en een leuke ervaring voor nu.

10. Niet noodzakelijk duurder

Een Rijopleiding in Stappen hoeft niet duurder hoeft te zijn dan een traditionele opleiding. In de RIS leg je wel drie extra toetsen af, maar daar staat tegenover dat je veel sneller slaagt.

Voor meer informatie over de kosten van de Rijopleiding in Stappen kun je terecht bij je RIS-rijschool in de buurt.